Våra tjänster


Vi konstruerar och tillverkar funktionella och lönsamma verktyg. Dessutom tillhandahåller vi service, renovering och ändringar av formar och rivare. Vi har levererat en stor mängd formar till metallpressgjutning. Vi har även specialkunskap att tillverka formar till metallformsprutning (MIM).

Vi tillverkar även formar till silikongjutning. Vi har tillverkat mycket utmanande linsformat, med vilka man tillverkar produkter som används i extremförhållanden. De produkter som är tillverkade av våra formar, används inom områden där det inte finns utrymme for kompromisser och produkten måste fungera hela tiden. Vi har även kunskap att tillverka IML-formar.

Vi har utvecklat kunskapen hos våran personal genom att ge dem en möjlighet att lära sig från goda exempel men även från misslyckanden. Vi tror att våra medarbetares vilja att vårda våra kunder är den avgörande faktorn som gör att våra kunder kan lita på oss idag och i framtiden.

Maskiner och utrustning


- 3 st Mikron fleroperationsmaskiner
- 1 st Mikron Höghastighets fleroperationsmaskin
- 2 st Trådsågar
- 2 st Gnistbearbetningsmaskiner
- 4 st Planslipningsmaskiner
- 1 st Rundslipningsmaskin
- 2 st Svarvar
- 3 st Fräsar
- 2 st Koordinatmätmaskiner
- Specialmaskiner och utrustning för verktygstillverkning

Våra tjänster


- Bearbetning
- Höghastighetsbearbetning
- Trådsågning
- Gnistbearbetning
- Slipning
- Utveckling och konstruktion


Kontaktinformation


Det viktigaste för oss är en nöjd kund! Ta kontakt med oss, så tar vi fram en lösning som är bäst anpassad för ditt företags behov.

Seppo Raassina, Managing Director
puh. +358 400 233 346
seppo.raassina(a)careliatools.fi

Toivo Vatanen,  Account Director
puh. +358 500 305 654
toivo.vatanen(a)careliatools.fi